VIJVERS

Vijver aanleggen : hoe beginnen ?

Een prachtige vijver uit onze toontuin.
Vijver uit onze Toontuin.

Je droomt al jaren van een oase van rust in je tuin om zo een extra cachet aan je woning toe te voegen.  Dan is een heldere vijver aanleggen de perfecte keuze! Jammer genoeg gaat dit niet vanzelf en is er hiervoor  heel wat specifieke kennis en hard werk nodig om tot een geslaagd resultaat te komen. Aangezien een vijver een vrij ingrijpende verandering in je tuin teweeg brengt, en heel wat ruimte kan innemen, is het vaak  zo dat dit gepaard gaat met vaak gepaard gaat met de heraanleg van de tuin. Meestal betekent  een grondige renovatie van de tuin  dat er heel wat dient te gebeuren :  een oprit aanleggen,  een terras aanleggen, gras plaatsen,  bomen rooien.    Hier zomaar aan beginnen is allicht niet het beste idee, er komt immers heel wat planning bij kijken en dit geldt in het bijzonder voor de vijver.  Het vereist speciaal gereedschap,  aangepast materiaal en allicht ook enkele helpende handen om tot een succesvol resultaat te komen.Halsoverkop beginnen leidt vaak tot kostelijke vergissingen.

De eerste fase bij het ontwerp van een vijver is dan ook steeds het ontwerp en een keuze maken in functie van je smaak en beschikbare budget en  zo de vijver aanleggen die perfect aan al je wensen voldoet.

Verschillende soorten vijvers, wat kiezen ?

Er zijn heel wat verschillende soorten vijvers en bijgevolg heel wat keuzemogelijkheden. Voor elk wat wils .  Wil je een vijver speciaal voor vissen ? Of geef je voorkeur aan een heerlijk natuurlijk alternatief namelijk een zwemvijver of natuurzwembad ? Of is enkel het oog belangrijk ? Net daarom focussen we ons bij De Vijvertuin op drie soorten vijvers : zwemvijvers, siervijvers en koivijvers die we naadloos in uw tuin inpassen. Indien u vijver voorbeelden wil zien nemen we u graag mee naar één van onze realisaties.

We helpen graag op verschillende manieren, u kan kiezen om alles aan ons over te laten, of u kan zich door ons laten begeleiden en zelf een belangrijk stuk van het werk voor uw rekening nemen. We hebben hiervoor verschillende oplossingen. Het is raadzaam om onze hulp in te roepen voor het design, de folie, waterbehandeling ( filters & pompen). Hoe ver we kunnen helpen met uw vijver aanleggen kunnen we best bespreken.

Wat is de kostprijs van een vijver?

Het is heel moelijk om in te schatten of laat laat staan een richtprijs te geven, veel hangt af van de toegankelijkheid van uw tuin, de grootte van uw project, het type vijver en de keuze van afwerking. Natuurlijk, spelen nog andere factoren mee zo kan de prijs gedrukt worden indien u zelf voor enkele zaken instaat. (zoals bv uitgraven, constructie (metsen) of zelf randafwerking )
De plaatsing van de folie, het  aansluiten van pompen en het bepalen van de juiste filtrage vereist een degelijke vakkennis.  Wij staan u hier dan ook graag in bij. Contacteer ons of stuur een berichtje om gecontacteerd te worden.