SIERVIJVERS

Een Siervijver aanleggen wat houdt dat in ?

Het is een gegeven, steeds meer mensen willen naast hun drukke bestaan een oase van rust creëren in de nabijheid van hun woning. Zowel het interieur als het exterieur van de woning kunnen hier in belangrijke mate aan bijdragen. Niets overtreft de pure schoonheid van een siervijver.

Voor een prachtig natuurlijk effect dien je natuurlijk watervalletjes en stromend water(beekjes) te voorzien, het  geluid dat deze voortbrengen heeft een rustgevende werking.  Deze zachte geluiden verdringen storende geluiden van het verkeer, vliegtuigen, buren. In een stedelijke omgeving is dit dan ook een must.

Wat is een siervijver?

In de meeste private tuinen vinden we gemengde siervijvers. Een vijver waarin planten en vissen verenigd worden, uiteraard is het belangrijk van de juiste vissen en de juiste planten te combineren om een perfecte biotoop te laten ontstaan. De uitdrukking als een vis in het water zal u zeker en vast kennen, net als dit type vijver aangezien het de meest voorkomende vorm is.

Siervijver, hoe aanleggen ?

Bij het aanleggen van een siervijver is het erg belangrijk om met een aantal elementen rekening te houden.
De jarenlange expertise van De Vijvertuin kan u hier zeker en vast in helpen. Wij helpen u bepalen welke diepte ideaal is, in de meeste gevallen varieert dit ergens tussen de 80cm en 100cm. Indien er kleine kindjes in de tuin spelen dient er dus ook aan de veiligheid gedacht worden! Belangrijk in een biotoop is de juiste verhouding tussen de planten, vissen en het water ( capaciteit, filtrage) . In samenspraak met uw voorkeuren kunnen we daarom samen plannen hoe dit aan te pakken. Zo kunnen we de juiste beslissingen nemen en technische elementen toevoegen om uw droom te realiseren. Denk hierbij aan pompen en filter en UV-C units . Ook de verhouding van de planten, dit is erg belangrijk voor de kwaliteit van het vijverwater, uiteraard wil het oog ook wat en dient dit dan ook bepaald te worden met een erg esthetisch resultaat in gedachte, naast zaken als opwarming van het water en de juiste diepte voor de planten. Tenslotte speelt de positie van de zon  ook nog een belangrijke rol bij het ontwerp van een siervijver, zo dient de schaduw beperkt te wordeen om het floreren van bepaalde soorten, zoals de waterlelie te garanderen.

Siervijver plannen?

Indien u iets voelt voor een siervijver, laat het ons dan horen, zodat we uw plannen kunnen visualiseren en realiseren.