EPDM – EPDM-folie – Rubberfolie – Vijverfolie

Wat is EPDM ???

EPDM is de afkorting van “Ethyleen – Propyleen – Dieen Monomeer” en slaat op een groep van synthetische rubbers of elastomeren, verkregen door de polymerisatie van etheen (=ethyleen), propeen (=propyleen) en een dieen, dit is een onverzadigde koolwaterstof met twee dubbele bindingen. EPDM is dus een terpolymeer,  een polymeer verkregen uit drie monomeren. In simpele woorden is EPDM folie  rubber folie.

EPDM-rubber wordt sedert de jaren 60 (1963) gebruikt en vindt vele toepassingen o.a. in de bouw (dakafdichting), de automobielsector (afdichtingsringen, afdichtingsstrips aan ramen en deuren), riemen, transportbanden en slangen (bv. tuinslangen), elektrische isolatie, vijverfolie enzovoort. Het wordt onder meerdere merknamen door verschillende fabrikanten op de markt gebracht.

Eigenschappen van EPDM

  • een hoge elasticiteit (tot 400%), en dit over een groot temperatuursbereik van -35°C tot +120°C
  • een goede bestendigheid tegen vele basen, zuren (waaronder vetzuren) en zouten (echter niet tegen aardolieproducten) en tegen ozon en UV-stralen
  • een geschatte levensduur van ten minste 50 jaar.
  • Laat geen water door

 Vijverfolie / EPDM folie op maat

Dit maakt het uitermate geschikt om uw vijver aan te leggen, het garandeert gezond water, en u hoeft geen grenzen te stellen aan uw creatieve kronkels of die van uw vijver gezien de uitzonderlijke flexibiliteit heeft u een vrije en quasi ongelimiteerde keuze voor de vorm van uw vijver. Ook het feit dat EPDM in veel verschillende maten verkrijgbaar is draagt hier uiteraard toe bij. Met de folie kan weinig misgaan, met de plaatsing ligt dat anders. Daarom adviseert De Vijvertuin u om gebruik te maken van de EPDM op maat aanpak, wij weten ondertussen dat dit systeem u enkel voordelen biedt. Zowel de prijs als de kwaliteit van deze  manier van vijverfolie plaatsen is beter dan de traditionele EPDM folie, en daarom opteren en adviseren wij in 99% van de gevallen de 3D aanpak. Het spreekt voor zich dat wij graag onze ruime ervaring met u delen, met meer dan 8 jaar ervaring kunnen wij u een succesvolle plaatsing van epdm folie garanderen. Wij helpen U ook graag met EPDM roofing voor platte daken of groentuinen, aan scherpe prijzen. EPDM zelf plaatsen raden wij in de meeste gevallen af.