3D VIJVERFOLIE – vijverfolie plaatsen op maat

Belgische 3D vijverfolie
Onze EPDM wordt geassambleerd in België

De 3D vijverfolie die wij plaatsen vindt zijn oorsprong en zijn deugdelijkheid in de bouw! UV-bestendigheid en een levensduur van bij benadering 40 a 50 jaar.

Van de rubberfolie die we momenteel op de markt vinden is het merendeel zeer kwalitatief en daarom ook delen deze praktisch allemaal voordelen zoals bijvoorbeeld soepelheid.

Wat maakt 3D vijverfolie zo uniek?

Het materiaal en de kwaliteit van het materiaal  is identiek hetzelfde als traditionele EPDM. Het verschil en de kwaliteitsmeerwaarde zit in de gebruikte techniek. Bij deze techniek wordt uw folie of vijverzak op maat gemaakt en gelast in de fabriek, vergelijkbaar dus met een pre-fab ruwbouw voor uw woning. Dit heeft uiteraard als grote voordeel dat alles in perfecte omstandigheden en met de grootst mogelijke precisie wordt uitgevoerd. Het zorgt  er ook voor dat u garantie kan krijgen op het geheel en niet alleen de folie.
Wat niet in de fabriek gedaan kan worden realiseren wij ter plaatste met een een speciale techniek: “hotbonding of vulcanisatie”.

3D vijverfolie
3D Vijverfolie

Vijverfolie Berekenen

 • Op basis van de geschatte afmetingen krijgt u van ons een offerte.
 • Van zodra u daarmee akkoord gaat plannen we de opmeting in.

Nadien wordt de folie perfect op maat vervaardigt.

 • Van zodra deze klaar is om geplaatst te worden contacteren we u, plannen we een afspraak in en verzorgen we voor ondersteuning op uw werf bij de ontvouwing en installatie van de 3D EPDM.
 • Onze 3D vijverfolie wordt volledig vervaardigt in Belgie!
  De Belgische leverancier draagt de volledige verantwoordelijkheid voor de de waterdichting met als gevolg dat u kan rekenen op een fabrieksgarantie van 20 jaar!!!!!
 • Onze 3D folies zijn uitermate soepel en hierdoor uitermate geschikt om alle grillige vormen van uw droomvijver aan te nemen!
 • Ze hebben alle belangrijke goedkeuringen en attesten inzake drinkwater en non toxicologie, hierdoor kan u met onze vijverfolie op uw twee oren slapen, het is zeker dat uw vijverfauna van de eerste dag juist zit!
 • Onze folies worden enkel door hotbonding met elkaar verbonden.
  Bij dit unieke proces gaan we details zoals inspringende hoeken, watervallen of opstaande filtermuren volledig in uw 3D vijverfolie verwerken. Hotbondingnaden of ook wel vulcanisatienaden worden verkregen door bij een hoge druk, bij 200°C en dit gedurende 40 seconden, de folie aan elkaar te ‘versmelten’.Het grote voordeel is dat deze naden dezelfde eigenschappen en levensduur hebben als de vijverfolie.

Wij kunnen uw vijvervorm op een zo juist mogelijke manier benaderen en hierdoor wordt afval en verlies tot een minimum beperkt, dit is veelal goedkoper dan traditionele EPDM, daarom adviseren wij ook om voor 3D vijverfolie te kiezen.

Wat bieden wij aan?

 • 3D-folie hierbij volgen we uw vijvervorm bijna perfect.
  , verlies wordt hierdoor tot een minimum herleidt.
  Het vervaardigen van de folie en de vijverfolie plaatsen.
 • beschermvlies (een absolute noodzaak voor de levensduur van uw vijver)
  niet verplicht wel 110% aan te raden.
 • hotbonding laswerken
  Eventueel verdere afwerking. Werkt de grootste vouwen en plooien weg.
  Details en rechtopstaande hoeken worden met hotbonding(vulcanisatie) toegelast.

Wat is het verschil tussen hotbondingnaden, gevulcaniseerde naden en naden die ter plaatste verkleefd worden?

Hotbonding en vulcanisatie zijn identiek de folie wordt bij een hoge druk en bij een temperatuur  van  200°C  gedurende 40sec in elkaar versmolten.
Het grote voordeel is dat we een verbinding krijgen met dezelfde eigenschappen en levensduur als de 3d vijverfolie zelf. Deze eigenschappen zijn soepelheid, uv bestendigheid en een verwachte levenduur van ongeveer 50 jaar.

Er zijn 4 verschillende scenario’s / manieren …. 

om uw vijver waterdicht te maken, afhankelijk van soort en type vijver.

 1. 3D BAKKEN
  We maken de vijvervorm volledig na in 3d vijverfolie.
  Hoeken, watervallen, rechtopstaande of schuine wanden alles wordt verwerkt zodat u het absolute minimum aan ‘rimpels’ of plooien kan verwachten. Hiervoor moeten we natuurlijk wel alles kunnen zien en meten. Dit wordt vooral toegepast bij zwemvijvers en strakke waterpartijen.
 2. 3D FLAP OP MAAT
  Wanneer u een stabiele natuurlijke vijvervorm heeft uitgewerkt ( vb. uitgeshapt) kan er een goede benadering gemaakt .
  Overtollig materiaal wordt weggehaald.
  Bij eventuele spanning wordt extra folie aangevulcaniseerd. ( hotbonding).
  Hierdoor krijgt uw folie een 3d vorm en zullen vouwen en plooien zoveel mogelijk vermeden worden.
  Dit wordt vaak toegepast bij vijvers met een natuurlijke vorm.
 3. 2D FLAP MET BEPERKTE DETAILS
  Bij grillige vijvervormen (bv bij een echte natuurlijke vorm) gaan we eerst op basis van dwarsprofielen een 2d folie maken die groot genoeg is om vlot geplaatst te worden. Details zoals een inspringende hoek of zelfs een eiland kunnen verwerkt worden. Dit garandeert een lange levensduur en een uitstekende vijverkwaliteit.
 4. 2D FLAP ZONDER DETAILS
  Op dwarsprofielen wordt een 3D folie voorbereid die de vorm zo correct mogelijk benaderd. Plooien en vouwen zijn onvermijdelijk.
  Hierbij gebeurt geen 3d hotbonding laswerk. Dit is een minder mooie variant en wordt alleen gebruikt bij opvangbekkens, bassins of reservoirs.

Vijverfolie Prijzen?

Wij leveren steeds maatwerk dus we hebben steeds meer informatie nodig om u te adviseren en de beste prijs/kwaliteit te bieden. Contacteer ons gerust voor een vrijblijvende prijsofferte.